Een iconisch gebouw op de ideale locatie voor topsporters in Heerenveen. Wie had dat gedacht! Cunabula wordt het centrum voor wonen, ontmoeten én sporten midden tussen de verschillende sportfaciliteiten. Een indoor padelbaan, een sportschool en zelfs een boksschool kunnen niet ontbreken in Cunabula. Het is de plek waar sporters zich ongetwijfeld direct thuisvoelen.

Ontwikkelaar Zwanenburg Projecten bouwt deze woontoren, en wij mogen de sanitairunits verzorgen! In totaal gaat het om 112 appartementen verdeeld over acht verdiepingen, met op elke verdieping veertien appartementen. Voor al deze appartementen hebben we een keukenblok, badkamer én een technische ruimte geproduceerd. 

Nog voordat de bouw echt begon, zaten wij samen met Zwanenburg, de architect en de installateurs aan tafel om ervoor te zorgen dat al onze units precies zouden passen. Daarnaast hebben we uiteraard gezorgd voor een uniforme stijl, zodat het ontwerp van binnen en buiten op elkaar aansluit. 

Zodra alles tot in de puntjes voorbereid en op elkaar afgestemd was, zijn we begonnen met het productieproces. We begonnen met de badkamers, die letterlijk op rolletjes het gebouw binnen zijn gereden. Per verdieping werden ze naar binnen gehesen, waarna ze op de juiste plek zijn geschoven. De keukenunits en de technische ruimte zijn later in het proces geïnstalleerd en konden gewoon met de lift naar de juiste verdiepingen worden gebracht. Is dat even makkelijk!

Het resultaat: 112 appartementen voor sporttalenten die binnenkort kunnen genieten van een hartstikke duurzame en recyclebare badkamer en keuken. Helemaal klaar voor de toekomst, net als wij.