Eind 2023 heeft onze partner Moos hun eerste sociale woningbouwproject onder de rook van Rotterdam gerealiseerd. Het project met de naam Moos Euterpe bestaat uit dertig woningen in verschillende groottes variërend van studio’s tot vierkamerwoningen. En wat voor woningen: volledig prefab gebouwd, 100% demontabel en herbruikbaar en er is gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. Dat sluit perfect aan op wat wij van Sanifab belangrijk vinden en toepassen in onze producten. Niet gek ook, dat we voor dit project in totaal veertig badkamerunits en tien toiletunits hebben geproduceerd.

Door in het ontwerpproces van de woningen al intensief samen te werken met MOOS, zijn we er samen in geslaagd om een voorbeeldproject neer te zetten die laat zien dat duurzaam en verantwoord bouwen niet langer een toekomstdroom is. Niet alleen op het gebied van duurzame materialen, maar ook omdat we in slechts veertien maanden van initiatief naar oplevering zijn gegaan. 

Wij kijken met trots terug op het proces dat we in dit project samen hebben doorlopen. Elke stap in het proces bood nieuwe inzichten, wat het mogelijk maakt om de volgende keer nog een beetje beter, sneller, efficiënter en duurzamer te werken.