CWS en Sanifab maken handen wassen overal mogelijk met de mobiele SmartWash

26 mei 2020

80% van de besmettingen tussen mensen wordt veroorzaakt door handcontact. Niet voor niets dat het RIVM en ons kabinet keer op keer aansturen op handen wassen. CWS en Sanifab sloegen de handen in één en ontwikkelden een mobiele wastafel mét de meest hygiënische kraan: de SmartWash. Een innovatieve mengkraan die een optimale mix van water, zeep en lucht levert. Vandaag konden Aldwin Dekker (Commercieel Manager Sanifab), Bob Hofkamp (Salesdirecteur CWS) en Alida Suierveld (Accountmanager CWS) hun handen wassen tijdens de oplevering van het eerste prototype.

Mobiele SmartWash overal mogelijk
Zoals de naam al doet vermoeden is de mobiele SmartWash verplaatsbaar en daardoor te gebruiken op iedere locatie. Het RIVM adviseert iedereen minimaal 20 seconden de handen te wassen. Daarom is de kraan zo ingesteld dat iedere wasbeurt 20 seconden duurt. Met het no-touch systeem krijgt iedere gebruiker in één handeling voldoende water en zeep om effectief de handen te wassen. De SmartWash gebruikt slechts 200 milliliter water per wasbeurt, terwijl een normale kraan gemakkelijk twee tot drie liter verbruikt. Goed voor mens én milieu.

Mobiele SmartWash huren
De Mobiele SmartWash is al te huur vanaf € 0,08 per wassing. Organisaties die gebruik willen maken van deze SmartWash hebben geen investeringskosten. CWS verhuurt de mobiele wastafels inclusief service op alle onderdelen, zeep en papier. Voor iedere verhuurde kraan doneert CWS 20.000 liter water aan een ontwikkelingsland. Bob Hofkamp, Salesdirecteur CWS: “Voor ons is schoon water de normaalste zaak van de wereld, maar in ontwikkelingslanden drinken mensen uit vervuilde waterbronnen. Wij werken hier aan onze hygiëne en we gunnen iedereen die eerlijke kans.”

Samenwerking tussen Sanifab en CWS
Het is geen toeval dat Sanifab en CWS een samenwerking vonden. Aldwin Dekker, Commercieel Manager Sanifab: “Sanifab levert kant-en-klare keukens, badkamers en toiletten. Op de bouw hoeven ze de units alleen nog maar aan te sluiten en ze zijn klaar voor gebruik. Alle benodigde techniek zit ook al in de wand verwerkt. Met een kleine aanpassing kunnen we ons product inzetten om een mobiele wastafel te maken. CWS heeft de meest hygiënische kraan. Daar is de samenwerking geboren. Wij zijn trots dat zo’n grote organisatie als CWS dit innovatieve product samen met ons wil ontwikkelen.” 

Terug naar overzicht